söndag 29 augusti 2010

Helgen 28-29 Aug


Tur med vädret, då vi bestämt att på lördagen spela boule och grilla korv, och på söndagen skulle det bli svampplockning.

Vi träffades några stycken (9) vid boulebanan som vi byggt, den hör till vår förening. Vi var allt från 20-åringar till pensionärer, roligt när man kan umgås över åldrarna.
Vi började med att äta korv, så att vi skulle orka med  "matchen".                  
9st, 3 i varje lag, som var mer eller mindre nybörjare med kloten. Alla 3 lagen vann en varsin "omgång". Finalen avgjordes genom att alla 9 spelare kastade 1 klot var, närmast till "lillen" (ett litet träklot) vann finalen. Gissa vem?......:-) alltså vann det lag jag hörde till.

Idag, söndag, åkte vi till Älvkarleby för att plocka svamp. Hade fått tips om ett speciellt ställe och visst fanns det gula kantareller där!! Men attans så små. Plockade lite i alla fall så vi kunde äta på kvällen och så att Jennie (vår dotter ...som gjort iordning min blogg....) också fick till en smakportion.
Det är ju verkligen "skogens guld".
Vedin fick följa med och för första gången på 6 mån fick han springa fritt i skogen. Han har ju varit "rehabpatient" efter ett diskbråck i februari. Han såg ut att trivas och nu är det bara att hålla tummar att ryggen håller!

Tack för idag, slut för idag............/Bea

2 kommentarer:

Jennie sa...

Hej mamma, kantarellerna var jättegoda! Filip fick flest, sen Alvin, och så fick jag några ynka stackare också. ;)

Jag la in en bild och grejade lite i texten. Du får säga till om jag leker för mycket språkpolis.
:D

Kram!

Anonym sa...

Hallo där

Här plockas det oxå kantareller, varje dag har det blivit sista tiden, det går ju inte att gå förbi när dom dyker upp på skogspromenaden-gott gott!
Kul med er nya blogg så man kan ha lite koll på er :)
Kram från oss i torpet!